Дадени са указания на ВиК операторите и ВиК дружествата временно да

...
Дадени са указания на ВиК операторите и ВиК дружествата временно да
Коментари Харесай

Временно, без инкасатори на ВиК по домовете в цялата страна. Потребителите сами ще отчитат водомерите си

Дадени са указания на ВиК операторите и ВиК сдруженията краткотрайно да бъде прекратено визитата на инкасатори по домовете за отчитане на водомерите в цялата страна като превантивна мярка за ограничаванена контактите лице в лице. На този стадий мярката е в действие до 29 март, заяви на ексклузивен брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Дава се опция на потребителите сами да правят доклад на водомерите си и да съобщават данните по имейл, с есемес, или по телефон в съответните ВиК сдруженията.  При липса на независимо отчитане ВиК сдруженията ще могат да залагат служебни резултати като вземат данни от предходен интервал за междинното ползване на клиента, поясни Петя Аврамова.

Препоръчва се на хората да заплащат сметките си онлайн, електронен превод, през банково заплащане, употребявайки услугите на Изипей, заплащане на гишетата на ВиК операторите и на тези на „ Български пощи “.

До касите ще се позволяват стеснен брой хора според от размера на помещението. Служителите на касите ще се оборудват с защитни средства, с цел да се съблюдава дистанцията от 1 метър, а помощенията ще се дезинфекцират.

„ Всички електронни услуги, които министерството извършва, както ВиК операторите, кадастъра, ДНСК, ще бъдат изпълнявани, като ще се залага на електронен продан на информация, както за осъществяване на дадена услуга, по този начин и за потребителите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР